kolovoz 28, 2016

14. Državno natjecanje u oranju, 5. Državno natjecanje u oranju konjima te Gospodarski sajam

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u našoj poslovnoj zoni održano je 14. Državno natjecanje u oranju te 5. Državno natjecanje u oranju konjima. U sklopu ove manifestacije održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije i Gospodarski sajam na kojem se predstavilo više od 50 izlagača s područja cijele Hrvatske, uz bogatu gastronomsku ponudu, zabavni program te program za najmlađe. Događanje je privuklo više tisuća posjetitelja iz Velike Gorice i okolice, kao i drugih dijelova Hrvatske.
Natjecanja su održana u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Grada Velike Gorice i Meridian 16 Business Park d.o.o.


Slike iz zraka:

Slike: natjecanja:

Slike događanja:

svibanj 21, 2016

Promjene i izazovi tržišta logističkih nekretnina u Hrvatskoj

Gđa Ivana Bakunić, direktorica Meridian 16 Business parka sudjelovala je na panelu Promjene i izazovi tržišta logističkih nekretnina u Hrvatskoj, održanom u sklopu Dvanaeste godišnje međunarodne konferencije o razvoju nekretnina u organizaciji Filipović poslovno savjetovanje d.o.o. Na konferenciji je predavalo 90 predavača koji su na 18 zanimljivih panela diskutirali teme pred više od 430 sudionika.
Gđa Bakunić je sudionicima prezentirala lokaciju naše poslovne zone, koja osim globalne povezanosti ima i dobru lokalnu povezanost. Osim lokacije, za poslovnu zonu važna je i suradnja s lokalnim vlastima te spremnost lokalne uprave za prihvat ovakvog projekta, u čemu nam grad Velika Gorica pruža veliku podršku. Gđa Bakunić je također naglasila da osim velikih igrača očekuje da će i mali poduzetnici i obrti također pronaći korist i isplativost preseljenja svojih poslovnih poduhvata u našu zonu.

 

svibanj 20, 2016

Re – Bazaar: Novi zamah investicijskog ciklusa u Hrvatskoj

Sudjelovali smo na Dvanaestoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina u organizaciji Filipović poslovno savjetovanje d.o.o., na kojem su Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Europska mreža Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (WGBC) potpisali Memorandum o razumijevanju kojim usuglašavaju suradnju na podršci održivoj gradnji, uz poseban naglasak na štedljivo trošenje energije i resursa te na smanjenje emisija ugljika.
Dr. Teichmann je sudjelovao na panelu Re – Bazaar: Novi zamah investicijskog ciklusa u Hrvatskoj gdje je sudionicima predstavio razvojni proces naše poslovne zone od idejnog projekta do danas.

Re - Bazaar: Novi zamah investicijskog ciklusa u Hrvatskoj

Dr. Teichmann je sudjelovao na panelu Re – Bazaar: Novi zamah investicijskog ciklusa u Hrvatskoj gdje je sudionicima predstavio razvojni proces naše poslovne zone od idejnog projekta do danas.

 

studeni 25, 2015

Build2gether International Conference on Health & Wellbeing Zagreb

Na poziv Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, sudjelovali smo kao sponzor na međunarodnoj konferenciji: „Health & Wellbeing“ u Zagrebu, u sklopu platforme Build2gether. Ovo je bila prva međunarodna konferencija u Hrvatskoj koja se bavi pitanjem stvaranja kvalitetnijeg radnog i životnog prostora.

Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci te predstavnici Savjeta za zelenu gradnju iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije i Mađarske, a motivacijski govor održao je g. James Drinkwater, viši savjetnik u Svjetskom savjetu za zelenu gradnju.

Dr. Richard Teichmann održao je zanimljivo predavanje o razvoju zelenih uredskih zgrada te utjecaju istih na zdravlje ljudi. A gđa Ivana Bakunić je zajedno s renomiranim stručnjacima iz Hrvatske sudjelovala u Okruglom stolu na temu „Kako ozeleniti javne zgrade?“, gdje se raspravljalo o postojećoj zakonskoj regulativi i potaklo brojna pitanja.

listopad 30, 2015

REXPO 2015

Predstavili smo se na REXPO 2015, četvrtom izdanju međunarodnog sajma investicijskih projekata, koji je trenutno najefikasniji način za predstavljanje našeg projekta Meridian 16 Business Park investitorima i budućim poslovnim partnerima, ali i za susrete s predstavnicima lokalnih i državnih vlasti.

Sajam je posjetila i pokroviteljica sajma, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je obišla izlagačke prostore i porazgovarala sa sudionicima.

travanj 20, 2015

XI. konferencija Filipović

Bili smo Brončani sponzor Jedanaeste godišnje međunarodne konferenciji o razvoju nekretnina u organizaciji Filipović poslovnog savjetovanja. U sklopu panela “Projekti razvoja nekretnina”, predstavili smo našu poslovnu zonu, a svoje projekte su predstavili i predstavnici HŽ Infrastrukture, društva Spiller Farmer i Jones Lang LaSalle iz Srbije. Dodatne teme na konferenciji o kojima se također govorilo bile su odnos prema investitorima u Hrvatskoj, planirani novi projekti Hrvatskoj i regiji te kakva je perspektiva razvoja tržišta nekretnina u Hrvatskoj.

 

studeni 24, 2014

Mediji o nama

 

 


Kronike Velike Gorice

Pročitaj članak:

 

 

 


cityportal.hr

Pročitaj članak:

studeni 22, 2014

Green Integration susret

Na prvom Green Integrationu susretu, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, predstavili smo našu poslovnu zonu Meridian 16 Business Park. Bila je ovo prigoda da pred članovima Savjeta naglasimo našu namjeru da Meridian 16 bude trajna i održiva poslovna zona, koja osim o ekonomiji brine i o ekologiji. Članove Savjeta zanimalo je nakoji način mogu investirati i drago nam je reći da smo započeli nove, vrlo konkretne razgovore na tu temu.

studeni 3, 2014

Spojili smo se na obilaznicu

Dovršetkom izgradnje Županijske ceste dužine 2,1 km s pripadajućom infrastrukturom, poslovna zona Meridian 16 Business Park spojena je na velikogoričku obilaznicu.

listopad 23, 2014

Svečano otvorenje

Uz prisustvo gradonačelnika Grada Velika Gorica, gradskih vijećnika i pročelnika, poduzetnika i suradnika svečano smo otvorili našu poslovnu zonu Meridian 16 Business Park. Pozdravni govor održao je naš direktor dr Richard Teichmann, zatim su zonu predstavili gradonačelnik g. Dražen Barišić te voditeljica projekta Meridian 16 Business Park gđa Ivana Bakunić čime je zona i službeno postala potpuno spremna za prihvat investitora.

Naš prvi investitor s kojim smo potpisali Predugovor o kupoprodaji zemljišta površine oko 27 000 m2 dolazi iz Velike Britanije i trenutno je u procesu izrade projekta i ishođenja potrebnih dozvola.