BenefitsSeize the opportunity

DostupnePogodnosti

Meridian 16 Business Park spada među najveće poslovne zone u Hrvatskoj. Površinom od impresivnih 105 ha te konzistentnim oblikom jednako kvalitetno moći će prihvatiti velike i male investitore uz rezervirani prostor za bogat sadržaj uslužnih objekata kao i velike oaze zelenih površina. Pametna i ekološki osvještena arhitektonska rješenja primjenjena na tako velikoj površini definirat će novi krajolik cijelog područja, čime ćemo postaviti nove i visoke standarde očuvanju okoliša.


velicina

 

poticaji

Svim potencijalni poduzetnicima i investitorima koji planiraju razviti svoje poslovanje u poslovnoj zoni, grad Velika Gorica će omogućiti razne pogodnosti i poticaje. Za izgradnju i prilagodbu gospodarskih objekata u poslovnoj zoni, postoji i dodatna subvencija u vidu smanjenja komunalnog doprinosa. Moderne prometnice koje će biti izgrađene omogućit će komunikaciju i afirmaciju te zone sa ostatkom infrastrukture i prometnica. Naša misija je poslovnom zonom Meridian 16 Business Park stvoriti bolje pretpostavke za razvoj gospodarstva koje bi direktno utjecalo na poziciju Hrvatske u očima Europe i ostatka svijeta.

 

Područje Velike Gorice smatra se vrlo vrijednim geostrateškim, geopolitičkim, prometnim i geografskim položajem unutar srednje Europe i Podunavlja. Poslovna zona Meridian 16 Business Park nalazi se jugoistočno od grada Velike Gorice, uz autocestu i magistralni željeznički pravac Zagreb-Sisak te kanal Sava-Odra. Ovakav položaj daje projektu izuzetnu stratešku važnost za grad Veliku Goricu, ali i za cijelu Zagrebačku županiju.

Meridian 16 Business Park pozicioniran je u sredini europskog prometnog koridora koji povezuje krajnji istok sa zapadom, a pomorska luka Rijeka udaljena je svega 170 km – činjenice su to koje potvrđuju njegovu centralnu logističku i geografsku lokaciju.

Ukratko o lokaciji:

  • centar Zagreba udaljen 20 km
  • Međunarodna zračna luka Zagreb udaljena 5 km
  • željeznička pruga Zagreb-Sisak prolazi tik uz poslovnu zonu
  • područje nenaplate cestarine
  • planirane 2 autobusne linije koje spajaju zonu i Veliku Goricu
  • biciklističke staze

lokacija

 
infrastruktura

Povezanost kao jedna od osnovnih značajki zone pored lokacije proizlazi i iz infrastrukturalne opremljenosti zone. Iz tog razloga predviđena je izgradnja željezničkog terminala s priključkom na magistralni željeznički pravac te terminal za kamione.

Komunalna infrastruktura obuhvaća opskrbu vodom i strujom, pročistače i odvodnju oborinskih i otpadnih voda, telekomunikacijsku infrastrukturu te zbrinjavanje otpada.

 

RiječPartnera

  • g. Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice
    Možemo pohvaliti da je njihov pristup za nas škola. Njihova očekivanja su velika, naša očekivanja od njihovih investicija su velika. Ovu zonu nude po cijelom svijetu i privući će kapital iz Europe i svijeta u naš grad. Svi ulagači dobit će VIP tretman!

Imate li pitanja?

Bilo da tražite pozitivno okruženje za razvoj vašeg poslovanja ili želite preseliti već uhodanu, uspješnu proizvodnju u poslovnu zonu osmišljenu prema ekološkim principima – javite nam se već danas!

Kontaktirajte nas